About This Project

U Savremenoj galeriji Subotica će u subotu, 15. septembra 2018, u 19 časova biti otvorena izložba „Laslo Antal: 10 meseci”. Otvaranje će biti održano u formi razgovora sa umetnikom.
Izložba „Laslo Antal: 10 meseci” publici će predstaviti najnoviji ciklus radova ovog mladog afirmisanog grafičkog dizajnera: njegov vizuelni dnevnik. Beležeći svoja svakodnevna iskustva u formi kolaža, Laslo Antal je stvorio korpus od preko 300 radova, koji se svakodnevno uvećava. Njegovi „dnevnički kolaži” reflektuju potrebu umetnika da svoju svakodnevnicu ugradi u svoj rad, čak i bukvalno – ona postaje predmet njegovog pažljivog posmatranja, selekcije i konačnog opredmećenja u obliku kolaža.
Laslo Antal (Antal László) rođen je 1984. godine u Subotici. Na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smer za grafičke komunikacije, diplomirao je 2007, a 2012. završio je master studije u Berlinu, na Univerzitetu umetnosti, u klasi prof. Heninga Vagenbreta (Henning Wagenbreth).

Od 2008. do 2014. radio je kao dizajner za Pozorište „Kostolanji Deže” u Subotici. Nakon završetka tog angažmana, 2015. godine radio je kao video umetnik, kamerman i montažer sa norveškom pozorišnom trupom Vinge–Miler (Vinge–Müller), u koprodukciji sa Berliner Festspiele i Volksbühne.
Njegovi autorski filmovi i video spotovi učestvovali su na festivalima širom Evrope.

Sa Lidijom Andonov 2008. formirao je grupu Sixth June. Od 2010. do 2018. godine izdali su pet albuma i imali turneje po Evropi i Južnoj Americi.
Prošle godine započeo je svoj solo muzički projekat DIESEIN i u julu 2018. godine izašao mu je prvi album.

Od novembra 2017. godine radi na likovnom projektu Ilustrativni dnevnik. Radi se o kolažima A3 formata. Svaki dan izrađuje jedan kolaž koji govori o nekom ličnom događaju.
Projekat se može pratiti na Instagramu: https://www.instagram.com/laslo.antal/

Kustoskinja izložbe je Nela Tonković.
Autorke tekstova u katalogu su Ana Terek i Nela Tonković, a dizajn je delo Lasla Antala.
Srdačno Vas očekujemo 🙂
Várjuk szeretettel 🙂

Category
Najave