About This Project

Savremena galerija Subotica će u četvrtak, 28.decembra 2017. u 18 časova organizovati Razgovor sa razlogom čiji je povod obeležavanje 113 godina izgradnje i trajanja Palate Rajhl.

U razgovoru će u učestvovati: dr Leda Šiling, direktorka Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica, mr Gordana Prčić-Vujnović, arhitekta i Geza Vaš, istoričar. Razgovor će biti fokusiran na promociju publikacije o Palati Rajhl u izdanju Međuopštinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Subotica . Sa gostima će razgovarati Nela Tonković, direktorka Savremene galerije Subotica.
Palata Rajhl sagrađena je 1904. godine, a njen arhitekta, Ferenc Rajhl, zatražio je zvaničnu dozvolu za useljenje u objekat od Gradskog senata 28. decembra iste godine, te se ovaj datum smatra završetkom izgradnje Palate. Od 2014. godine, Savremena galerija Subotica podseća sugrađane na ovaj datum prigodnim programom. Savremena galerija Subotica nalazi se u zgradi Palate Rajhl od 1968. godine, kada joj je zgrada dodeljena – svega šest godina nakon osnivanja Galerije – kao stalno mesto delovanja.

Srdačno Vas očekujemo 🙂
Várjuk szeretettel 🙂

Category
Najave