About This Project

U Modernoj galeriji “Likovni susret” Subotica u okviru manifestacije Noć muzeja otvorena je 16. maja izložba Strip u Subotici. Izložba je kustoski projekat Miroslava Jovančića koji predstavlja 16 strip autora iz Srbije i Mađarske koji su svojim radom ili poreklom vezani za naš grad. Projekat predstavlja ne samo strip u njegovoj izvornoj formi nego i nove obrasce tumačenja ovog medija. Na izložbi je prezentovan i projekat Symposion Hybrid Realm koji je predstavljen u okviru tematskog broja časopisa Symposion čiji autor je Atila Širbik (Attila Sirbik).
Izložbu je priredila Moderna galerija ‘’Likovni susret’’ Subotica” a njenu realizaciju podržali su Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Grad Subotica i Ministarstvo kulture i informisanja (podrška godišnjem programu Galerije).
Kustos izložbe je Miroslav Jovančić. Autor vizuelnog identiteta izložbe je Boris Cupać. Izložbu prati katalog sa tekstovima Miroslava Jovančića, Slobodana Ivkova i Atile Širbika.
Učesnici izložbe: Damir Pavić Septic, Damir Riović Lučić “Dro”, Davor Gromilović, Evett Mak Viktória, Ivor Gajić, Leonid Pilipović, Marko Stanković Clown, Miroslav Lazendiić, Szalma Gábor, Laura Peity Sagmeister, Nagy Kornélia, Symposion: Ricz Géza, Stark Attila, Vidák Zsolt, Soltis Miklós
Izložba se može pogledati do 15. avgusta 2015.
Uz izložbu će biti organizovano nekoliko pratećih programa a detaljne informacije o njima možete pratiti na našoj web stranici u rubrici Najava i na našoj facebook stranici.
Srdačno Vas očekujemo

Category
Izložbe / Kiállítás