Kalendar dešavanja

Loading Događaje

Razgovor sa umetnicom | Jelena Grujičić

Park Ferenca Rajhla 5
oktobar 14, 2022 @ 18:00 - 19:00
  • Ovaj događaj je prošao.

U petak, 7. oktobra, u 18 časova u Savremenoj galeriji Subotica će se održati razgovor sa umetnicom Jelenom Grujičić. Razgovor je jedan od edukativnih programa njene samostalne izložbe Home Is Where Your Heart Beats, koja traje do 29. oktobra.

Umetničko delo Jelene Grujičić prožeto je potragom za intimnim značenjem doma. Nakon završetka studija, za umetnicu je usledio period prilagođavanja novom životu u Francuskoj. Zato je svoj rad usmerila ka ispitivanju postojanosti pojma doma i njegovih karakteristika. Istraživanju ove teme ostala je privržena do danas, uz neizbežne promene ugla njenog sagledavanja koje su nastajale kada bi se promenila i dinamika života – od intime prošlosti do stvaralačkog aktivizma danas, dom je suština za kojom umetnica traga i kojoj se približava u svakom svom delu.

Razgovor će se baviti temama koje su presudno uticale na rad Jelene Grujičić, kao i njenim društvenim angažovanjem u vezi sa ekologijom. Sa umetnicom će razgovarati Nela Tonković, kustoskinja izložbe.

Jelena Grujičić, rođena 1986. godine u Subotici, je vizuelna umetnica, kulturna radnica i majka. Diplomirala je na Grafičkom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2011. godine, u klasi profesorke Biljane Vuković. Članica je Udruženja KURS (Beograd), udruženja Klara & Rosa i jedna je od osnivača Centra za savremenu kulturu i umetnost u Subotici. Samostalno je izlagala u Troa Rivjeru (Kanada), Parizu (Francuska), Subotici, Podgorici (Crna Gora), Osijeku (Hrvatska), a njen rad selektovan je i za grupne izložbe u Beogradu, Bostonu (SAD) i Parizu.

Nakon višegodišnjeg života u Beogradu i Parizu, 2018. se vraća u Suboticu, gde i sada živi.

Detalji

Datum: oktobar 14, 2022
Vreme: 18:00 - 19:00
Događaj Kategorijadogađaji

Mesto

Adresa:Park Ferenca Rajhla 5
Subotica,24000Serbia

+ Google Map

Organizator