Kalendar dešavanja

Loading Događaje

Koncert: Glas i marimba

Park Ferenca Rajhla 5
novembar 23, 2022 @ 19:00 - 20:00
  • Ovaj događaj je prošao.

Glas i marimba, nesvakidašnji su duo koji će subotička publika imati priliku da čuje na koncertu 23. novembra 2022. godine u prostoru Savremene galerije Subotica. Koncert je zakazan za 19.00 časova, a ulaz je slobodan za sve ljubitelje umetničke muzike.

Projekat Glas i marimba podrazumeva raspisivanje konkursa i angažovanje mladih kompozitora iz Srbije da komponuju originalne kompozicije za ansambl koji čine sopran i marimba. Na taj način mladi autori u oblasti umetničke muzike se promoviše i bogati se repertoar savremene srpske muzike. Iako je srpska umetnička muzika bogata u repertoaru vokalne muzike, postoji i dalje nedostatak dela pisanih za ovakav sastav, koji podrazumeva zajedničko muziciranje glasa sa instrumentom. Marimba, koja je modernizovana u 20.veku, ima velik dijapazon mogućnosti, kao relativno mlad instrument je novitet na umetničkoj muzičkoj sceni i, kao temperovan instrument porodice perkusija, svojom bojom i plemenitošću zvuka zajedno sa glasom predstavlja idiličan muzički spoj.

Cilj ovog projekta je da se stimuliše savremeno domaće stvaralaštvo u oblasti umetničke muzike. Kako srpska muzika ima bogatu tradiciju negovanja vokalne muzike, pre svega u domenu solo pesme, ovaj projekat doprinosi daljem obogaćenju repertoara u oblasti kamernog vokalnog izvođaštva. Time se daje prilika mladim kompozitorima da stvaraju nova dela u gotovo savršenim uslovima, sa obezbeđenim ansamblom koji tu muziku izvodi, a njihova dela se trajno beleže i trajaće po okončanju ovog projekta.

Učesnici:
Radoslava Vorgić Žuržovan – sopran
Darko Karlečik – marimba

Detalji

Datum: novembar 23, 2022
Vreme: 19:00 - 20:00
Događaj Kategorijadogađaji

Mesto

Adresa:Park Ferenca Rajhla 5
Subotica,24000Serbia

+ Google Map

Organizator