Kalendar dešavanja

Loading Događaje

Otvaranje izložbe: VIBES

Park Ferenca Rajhla 5
februar 3, 2023 @ 18:00 - 19:00
  • Ovaj događaj je prošao.

ANITA BAKOŠ – ELENA KOKAI: VIBES

U Savremenoj galeriji Subotica će u petak, 03. februar 2023. u 18.00 časova biti otvorena izložba VIBES umetnica Anite Bakoš i Elene Kokai.

Anita Bakoš i Elena Kokai su umetnice različitih umetničkih poetika koje u svojim radovima izvedenim u klasičnim slikarskim tehnikama, istražuju intimističke prizore tragajući za atmosferom spokoja i povratka u neko unutrašnje, sigurno mesto (Bakoš) ili istražuju mogućnosti apstraktnog izraza kroz preplitanje spontanosti i kontrole (Kokai). Dve umetnice će se prvi put samostalno predstaviti subotičkoj publici.

Kustos izložbe je Miroslav Jovančić, kustos SGSU.

Izložbu prati katalog sa tekstom Korine Gubik.

BIOGRAFIJE

Anita Bakoš je rođena 1980. godine u Senti. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na grupi za Slikarstvo u klasi Jovana Rakidžića 2007. godine.

Imala je šest samostalnih (Novi Sad, Vrbas, Palić, Ada) i učestvovala je na više od dvadeset grupnih izložbi (Novi Sad, Beograd, Niš, Segedin, Budimpešta, Komoran, Kapošvar, Senta, Bačka Topola, Subotica).

Nagrade:

2006: Druga nagrada „Vamadisz“ za ilustracije pesama Jožefa Atile.

2006: Nagrada Galerije Matice srpske na konkursu “Španija – pogled sa strane“, Novi Sad.

2007: Perspektive, Novi Sad

2015: Senćanska tradicionalna likovna kolonija/ Slikanje akvarelom, Senta

Trenutno radi kao nastavnik crtanja, slikanja u senćanskoj Gimnaziji za talentovane učenike“ Bolyai“.

Elena Kokai je rođena 1972. godine u Senti. Slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sad završila je 2000. godine u klasi profesora Dušana Todorovića. U Gimnaziji „Boljai“ predaje crtanje i slikanje od 2008. godine. Samostalno izlagala u Novom Sadu i Senti. Učestvovala na brojnim kolektivnim izložbama: Novi Sad, Senta, Bačka Topola, Subotica, Segedin, Sentandreja, Budimpešta, Brežice. Likovne kolonije: Senta, Stara Moravica, Palić, Sentandreja, Budimpešta.

Detalji

Datum: februar 3, 2023
Vreme: 18:00 - 19:00
Događaj Kategorijadogađaji

Mesto

Adresa:Park Ferenca Rajhla 5
Subotica,24000Serbia

+ Google Map

Organizator