Eseménynaptár

keresése betöltése

ÚJHÁZI ADRIENN – BIOPHILIA: MODIFIED ORIGINS

  • Ez az esemény elmúlt.

Kiállításmegnyitó

A Szabadkai Kortárs Galériában 2020. október 30-án, pénteken, 18 órai kezdettel nyílik meg Újházi Adrienn önálló tárlata, amely a BIOPHILIA: Modified Origins címet viseli.

Újházi Adrienn először mutatkozik be önálló kiállítással a Szabadkai Kortárs Galériában. Munkásságában az ember és a természet kapcsolatát vizsgálja, amely felöleli az ökológiai művészet és a BioArt területét. A biofília kifejezés a Földön létező összes élő rendszer iránti szeretetre utal. A művésznő kutatómunkájába beletartozik az új természetes anyagok vizsgálata is, azok átformálásával új művészi és esztétikai megoldásokhoz jut. Munkái a környezettel kapcsolatos fontos üzeneteket hordoznak, és figyelmeztetnek a természet aggasztó állapotára. A kiállítás több egységből áll, amelyeket ambientális installációk alkotnak. A tárlaton festmények, videómunkák és installációk lesznek láthatóak.

Újházi Adrienn 1995-ben született Újvidéken. 2018-ban diplomázott az újvidéki Művészeti Akadémián, festészet szakon, Vlada Rančić osztályában. 2020-ban ugyanezen a karon fejezte be mesterképzésen festészet szakon, Bosiljka Zirojević Lečić osztályában. Számos ösztöndíjat és díjat nyert. Rendszeresen állítja ki munkáit idehaza és külföldön. A Šok zadruga, a Híd Kör Art és az ULUV tagja. Társalapítója a Ko-Art Transzdiszciplinaritást Támogató Központnak. Jelenleg az újvidéki Bogdan Šuput Középiskola tanáraként dolgozik.

A katalógusbemutató és a kiállítás kísérő programjainak pontos időpontjait utólag közöljük.

Kérjük a látogatókat, akik részt vesznek a kiállítás megnyitóján, viseljen védőmaszkot és tartsák be az előírt védelmi intézkedéseket.

Részletek

Dátum: október 30, 2020
Idő: 18:00 - 20:00
Esemény Categoriesesemények, Szalon

Szervező