ANITA BAKOŠ / ELENA KOKAI: VIBES – razgovor sa umetnicama, vođenje kroz izložbu i promocija kataloga

ANITA BAKOŠ / ELENA KOKAI: VIBES – razgovor sa umetnicama, vođenje kroz izložbu i promocija kataloga

Savremena galerija Subotica će u petak, 17. februara 2023. u 18 časova predstaviti Anitu Bakoš i Elenu Kokai, umetnice koje svojim umetničkim poetikama pristupaju sa različitih pozicija. Umetnice će nas voditi kroz postavku VIBES uz razgovor i predstavljanje kataloga.

Anita Bakoš je rođena 1980. godine u Senti. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na grupi za Slikarstvo u klasi Jovana Rakidžića 2007. godine.

Imala je šest samostalnih (Novi Sad, Vrbas, Palić, Ada) i učestvovala je na više od dvadeset grupnih izložbi (Novi Sad, Beograd, Niš, Segedin, Budimpešta, Komoran, Kapošvar, Senta, Bačka Topola, Subotica).

Nagrade:

2006: Druga nagrada „Vamadisz“ za ilustracije pesama Jožefa Atile.
2006: Nagrada Galerije Matice srpske na konkursu “Španija – pogled sa strane“, Novi Sad.
2007: Perspektive, Novi Sad
2015: Senćanska tradicionalna likovna kolonija/ Slikanje akvarelom, Senta

Trenutno radi kao nastavnik crtanja, slikanja u senćanskoj Gimnaziji za talentovane učenike“ Bolyai“.

Elena Kokai je rođena 1972. godine u Senti. Slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sad završila je 2000. godine u klasi profesora Dušana Todorovića. U Gimnaziji „Boljai“ predaje crtanje i slikanje od 2008. godine. Samostalno izlagala u Novom Sadu i Senti. Učestvovala na brojnim kolektivnim izložbama: Novi Sad, Senta, Bačka Topola, Subotica, Segedin, Sentandreja, Budimpešta, Brežice. Likovne kolonije: Senta, Stara Moravica, Palić, Sentandreja, Budimpešta.

Sa umetnicama će razgovarati Miroslav Jovančić, kustos izložbe.

Srdačno Vas očekujemo