Uskoro u Savremenoj galeriji Subotica – Nikola Džafo: Sve jedno drugo pojede

Uskoro u Savremenoj galeriji Subotica – Nikola Džafo: Sve jedno drugo pojede

Novosadski umetnik Nikola Džafo, 4. februara 2019. godine je raspisao Konkurs za galerije u kom ih je pozvao da uz njegove uslove, prihvate ponuđenu izložbu.

Na konkurs se jedino odazvala Savremena galerija Subotica, pa će ovaj jedinstveni kulturni događaj biti ekskluzivno samo u prostoru naše galerije.

Nikola Džafo će se na samostalnoj izložbi “Sve jedno drugo pojede” predstaviti sa slikama, dnevnicima sa vizuelnom dokumentacijom i video materijalima. Svoju umetničku karijeru je preko dve decenije posvetio društveno angažovanim akcijama kao i pokretanju umetničkih kolektiva i inicijativa čiji je i pokretač i član kao što su Art klinika i Šok zadruga u Novom Sadu. U odnosu na ovaj angažovani kulturni rad izložba “Sve jedno drugo pojede” je svojevrsna stanka i rekapitulacija njegovog umetničkog opusa koji sadrži kritičke osvrte na društveno-političke okolnosti u kojima savremeni umetnici deluju.

Više detalja o ovoj izložbi možete pratiti putem medija i zvaničnih Facebook i Instagram stranica SGSU kao i na web stranici SGSU.

Projekat je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije

Prijatelji izložbe: Wiener Städtische Beograd, ICBTECH Subotica, Vinarija Brindza