Hamarosan a Szabadkai Kortárs Galériában – Nikola Džafo: Mind megeszik egymást

Hamarosan a Szabadkai Kortárs Galériában – Nikola Džafo: Mind megeszik egymást

Nikola Džafo, újvidéki művész, 2019. február 4-én pályázatot hirdetett galériák számára, amelyben meghívta őket, hogy az ő feltételei szerint fogadják el a felajánlott kiállítást.

A Szabadkai Kortárs Galéria az egyetlen intézmény, amely erre a felhívásra reagált, így ez az egyedülálló kulturális esemény csak galériánk terében lesz megtekinthető.

Nikola Džafo festményeket, naplóinak vizuális dokumentációit és videómunkákat mutat be a Mind megeszik egymást c. önálló kiállításán. Művészi pályafutását több mint két évtizede társadalmilag elkötelezett akcióknak, valamint olyan művészeti kollektívák és kezdeményezések megindításának szentelte, amelyeknek kezdeményezője és tagja, mint például az újvidéki Art Klinika és a Šok zadruga. Ehhez az elkötelezett kulturális munkásságához kapcsolódóan a Mind megeszik egymást kiállítás egyfajta szüneteltetése és összefoglalása művészi opusának, amely kritikai áttekintéseket tartalmaz azokról a társadalmi-politikai körülményekről, amelyekben a kortárs művészek működnek.

A kiállításról további információkat követhetnek a Galéria hivatalos Facebook és Instagram oldalain keresztül, valamint a weboldalunkon.

A kiállítás fő támogatója: A Szerb Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium

A kiállítás támogatói: Wiener Städtische Belgrád, Horvát Film Szövetség, ICBTECH Szabadka, Brindza borászat