Eseménynaptár

keresése betöltése

A KORTÁRS MŰVÉSZET NYOMAI: MŰVÉSZETI IDŐUTAZÁS AZ ELMÚLT HATVAN ÉVEN ÁT

Raichle Ferenc tér 5
április 28, 2022 @ 18:00 - 20:00
  • Ez az esemény elmúlt.

A megnyító helyszíne és ideje:

A Kortárs Galéria megalapításának napjára, április 28-ára, emlékezünk A kortárs művészet nyomai: művészeti időutazás az elmúlt hatvan éven át című új kiállításunkkal. A kiállítás megnyitójára április 28-án, csütörtökön 18 órakor kerül sor.

A kiállításról:

Pontosan 60 éve, 1962-ben kezdte meg működését, akkor még Képzőművészeti Találkozó – Palics néven. Az intézmény ettől fogva napjainkig többszörváltoztatott helyszínt és nevet (ma: Kortárs Galéria Szabadka), de küldetése nem változott: gondosan figyelemmel kíséri, tanulmányozza, gyűjti és kiállítja korának művészetét. Valójában az volt az alapvető feladata, hogy mindezen tevékenységeken keresztül a nyilvánosság elé tárja a ma születő művészet értékeit, és vele együtt új ismeretek után kutasson.

Már a Kortárs Galéria működésének kezdetén megalakult a kollekciója, amelyben négy gyűjtemény alakult ki: festmény-, grafika és rajz-, kerámia és szobor-, valamint az újmédia-gyűjtemény. Ezekben a gyűjteményekben számos szerzőtől mintegy 1500 műalkotást őrizük.

A művészeti időutazás az elmúlt hatvan éven átcímű kiállítás a Kortárs Galéria gyűjteményében őrzött alkotásoknak csak egy kis részét mutatja be, amelyek egykor művészetének legfőbb értékei. A tárlaton olyan jelentős alkotók munkái szerepelnek, mint Ács József, Milan Konjović, Petrik Pál, Slavko Matković, Szombathy Bálint, Verbumprogram, Maurits Ferenc, Stojan Ćelić, Julij Knifer, Olja Ivanjicki, Saša Tkačenko, Maja Rakočević Cvijanov, Nikola Džafo ...

tárlatot a Kortárs Galéria Szabada kurátori csapata állította össze.

Részletek

Dátum: április 28, 2022
Idő: 18:00 - 20:00
Esemény Kategóriaesemények

Helyszín

Cím:Raichle Ferenc tér 5
,24000Serbia

+ Google Térkép

Szervező