BEHIND THE SCENES: UMETNOST IZA KULISA

BEHIND THE SCENES: UMETNOST IZA KULISA

RENATA RUDIĆ

Savremena galerija Subotica nastavlja ciklus razgovora “Behind the Scenes: umetnost iza kulisa” u sredu, 29. marta 2023. u 18 časova.

Cilj ovog ciklusa je da predstavi aktere kulturne scene našeg grada čiji rad je od vitalnog značaja za njegov umetnički život ali njihova delatnost često ostaje u pozadini dešavanja.

Naša sagovornica biće Renata Rudić, menadžer obrazovnih programa Otvorenog univerziteta u Subotici i koordinatorka aktivnosti Festivala evropskog filma Palić i Međunarodnog festivala pozorišta za decu Subotica. Oba festivala ove godine slave jubilej, 30 godina rada.

BIOGRAFIJA

Renata Rudić rođena je 1976.u Senti. U Bačkoj Topoli završava Gimnaziju „Dositej Obradović“. 1996.godine upisuje Visoku školu strukovnih studija za obrazovanje vaspitača u Subotici.

Na Otvoreni univerzitet dolazi 2008.godine. Preuzima sektor stranih jezika i rad na info pultu što podrazumeva rad sa strankama, profesorima, administracijom. Ubrzo preuzima koordinaciju i na Pravnom fakultetu univerziteta Union iz Beograda koji je tada imao ispostavu i u Subotici, na Otvorenom univerzitetu. 2009.godine se uključuje u rad Festivala evropskog filma Palić a koju godinu kasnije i u Međunarodni festival pozorišta za decu.

Danas vodi kompletan sektor obrazovanja što obuhvata Školu stranih jezika, Školu računara, Školu lepote i Školu zanimanja, učestvuje u prekograničnim projektima, pripremi i realizaciji tendera vezanih za obrazovanje, priprema oba Festivala, štampanih materijala i vizuelnog identiteta istih, koordinacija službe za goste, koordinacija spoljnih saradnika, pratećih programa… Ipak, najvećim uspehom i izazovom u životu smatra to što je majka troje dece.

Sa Renatom Rudić govoriće Jasmina Vidaković, viša kustoskinja SGSU.

Srdačno Vas očekujemo!