BEHIND THE SCENES: MŰVÉSZET A KULISSZÁK MÖGÖTT

BEHIND THE SCENES: MŰVÉSZET A KULISSZÁK MÖGÖTT

RENATA RUDIĆ

A szabadkai Kortárs Galéria folytatja a Behind the Scenes – Művészet a kulisszák mögött elnevezésű beszélgetés-sorozatát szerdán, március 29-én, 18 órakor.

A ciklus olyan hivatások értékes személyiségeit mutatja be, akik a művészeti élet létfontosságú kísérői, de gyakran szinte láthatatlanok maradnak.

Beszélgetőtársunk ezúttal Renata Rudić, a Szabadkai Szabadegyetem oktatási programjainak menedzsere, a Palicsi Európai Filmfesztivál és a Szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál tevékenységeinek koordinátora lesz. Mindkét fesztivál idén 30 éves fennállásának jubileumát ünnepli.

A MŰVÉSZNŐ ÉLETRAJZA

Renata Rudić 1976-ban született Zentán, a topolyai Dositej Obradović Gimnáziumban érettségizett. 1996-ban került be a szabadkai Pedagógusképző Főiskolára.

2008-ban került a Szabadegyetemre, ahol átvette az idegen nyelvi szektort, és az információs pultnál dolgozott, amely magában foglalta a pártokkal, professzorokkal és adminisztrációval való együttműködést. Hamarosan a belgrádi Union University Jogi Karának koordinációját is átvette, amelynek ekkor még Szabadkán volt kirendeltsége. 2009-ben csatlakozott a Palicsi Európai Filmfesztiválhoz, majd néhány évvel később a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválhoz.

Ma teljes oktatási szektort vezet, részt vesz határon átnyúló projektekben, oktatással kapcsolatos pályázatok előkészítésében és lebonyolításában, külső munkatársakat is koordinál és más programokat is szervez...

A beszélgetést Jasmina Vidaković a SGSU kurátora vezeti.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!