RADIONICA KOLEKTIVNE POEZIJE

RADIONICA KOLEKTIVNE POEZIJE

Nadam se da idem tamo gde idu i svi, jer mislim da je oblak veliki

RADIONICA KOLEKTIVNE POEZIJE

Savremena galerija Subotica, Park Ferenca Rajhla 5
subota, 06.07.2024. od 17 časova

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave za učešće u stvaranju kolektivne poezije u okviru radionice pod nazivom „Nadam se da idem tamo gde idu i svi, jer mislim da je oblak veliki“.

Radionica je deo pratećeg programa izložbe “Nevidljivi teret: Umetnički dijalog o transgeneracijskoj traumi”, koju možete posetiti od 8. juna do 15. jula 2024. godine u Savremenoj galeriji Subotica.

Radionicu vodi umetnica Zorica Milisavljević.

Koliko je velik oblak na koji svi možemo da stanemo?
Šta se dešava sa našim mislima proisteklim iz specifičnih kolektivnih doživljaja smeštenih unutar određenih prostora svakodnevice?
Kakve su reakcije svih nas, koji smo različiti, kada se nađemo u istoj situaciji, u istom prostoru? Šta nas povezuje a šta razdvaja?
I da li u tim nitima naših misli, spletenim i raspletenim različitim emocijama, obitava poezija?

Postavljajući sebe unutar određenog prostora, gungule i grupe ljudi, pratimo niti misli različitih emocionalnih epizoda, njihove fragmente, fragilne i neuhvatljive. Uključujući se u tok, duboko upleteni, mi učimo kako je osećati to što drugi osećaju, iako nesavršeno. U najmanju ruku, mi shvatamo njihove emocije unutar mekih, pomičnih struktura emocionalnih epizoda čak i ako ih ne delimo.

Cilj ovog programa je pružanje doživljaja zajedničkog prostora u kome se pokreće isceliteljski proces kroz stvaranje kolektivne poezije.

Broj učesnika je ograničen. Zainteresovani mogu da se prijave do četvrtka, 04. jula 2024. u 23:59 na sledeću mejl adresu: collective.poetry.2022@gmail.com
Za učešće u radionici nije potrebno nikakvo predznanje.

Radujemo se susretu sa vama!