OTVARANJE IZLOŽBE: UMETNICE

UMETNICE: DELA ŽENSKIH AUTORA U KOLEKCIJI SAVREMENE GALERIJE SUBOTICA

Mart je mesec u znaku žene, stoga Savremena galerija Subotica priređuje izložbu pod nazivom Umetnice: dela ženskih autora u kolekciji Savremene galerije Subotica koja će biti otvorena u sredu, 11. marta 2020. u 18 časova.

Veliki deo kolekcije SGSU, koji broji oko 1400 umetničkih dela, obuhvataju dela umetnica. Kroz selekciju radova na izložbi će se predstaviti najznačajnija ostvarenja iz zbirki slikarstva, skulpture, keramike, grafike i novih medija.
Izložba nudi slojevit uvid u strukturu fonda Galerije, pregled razvoja umetničkih ideja, i ukazuje na doprinose zastupljenih umetnica i njihovih ostvarenja.

Fond Savremene galerije Subotica baštini dela značajnih umetnica čije je delovanje obeležilo domaću i regionalnu umetničku scenu druge polovine XX veka, kao što su: Olga Jančić, Bogdanka Poznanović, Mirjana Šipoš, Ankica Oprešnik, Mirjana Isaković, Breda Beban, i mnoge druge. Galerija čuva dela i dalje aktivnih savremenih vizuelnih umetnica čija ostvarenja će publika biti u prilici da vidi na izložbi.

Kustos izložbe: Tamara Kucor, kustoskinja-pripravnica SGSU

Ostavite komentar

Your email address will not be published.