Kornelija Nađ: Zrno – otvaranje izložbe

Kornelija Nađ: Zrno – otvaranje izložbe

KORNELIJA NAĐ: ZRNO
Otvaranje izložbe

U Savremenoj galeriji Subotica će u petak, 4. septembra 2020. u 19 časova biti otvaranje izložbe “Zrno” subotičke umetnice Kornelije Nađ.

Izložba Zrno subotičke umetnice Kornelije Nađ je njena prva samostalna izložba u Savremenoj galeriji Subotica i sastoji se od nekoliko celina. Prva od njih, a ujedno i njena diplomska izložba na Umetničkom fakultetu Univerziteta u Pečuju, ima za temu Tarot karte. Takođe, biće prikazani radovi koji se odnose na grafičko oblikovanje udžbenika i knjiga, kao i veliki broj crteža i ilustracija.

Njeni radovi u oblasti grafičkog dizajna i ilustracije odišu specifičnom lirskom notom i poetikom. Uobličeni su u svedene i pročišćene likovne simbole a tematski se bave odnosom čoveka i prirode.

Izložbu će pratiti ilustrovani katalog sa tekstovima Jena Gerendija i Miroslava Jovančića, kustosa izložbe.

………….

Kornelija Nađ je rođena u Subotici u avgustu 1995. godine. Nakon prirodno-matematičkog odseka Gimnazije „Svetozar Marković“ u Subotici, završila je master studije grafike na Umetničkom fakultetu Univerziteta u Pečuju. Kao diplomski rad dizajnirala je paket Tarot kartica, pod mentorstvom Jenea Gerendija. Provela je pola godine na studentskoj razmeni u Poljskoj na Akademiji umetnosti Eugeniusz Geppertu Vroclavu. Trenutno radi u Budimpešti kao grafičarka.

*Na snazi su preventivne mere zaštite od virusa COVID-19 te je broj posetilaca ograničen, ali otvaranje izložbe možete pratiti live (uživo) na zvaničnoj Facebook stranici naše galerije. Molimo posetioce koji budu prisustvovali otvaranju izložbe da obavezno nose zaštitne maske i poštuju propisane mere zaštite.