NAGY KORNÉLIA: MAG - Kiállításmegnyitó

NAGY KORNÉLIA: MAG - Kiállításmegnyitó

NAGY KORNÉLIA: MAG
Kiállításmegnyitó

A Szabadkai Kortárs Galériában 2020. szeptember 4-én, pénteken, 19 órai kezdettel nyílik meg Nagy Kornélia szabadkai művésznő Mag elnevezésű kiállítása..

A Rózsakert c. kiállítás Mag elnevezésű kiállítása az első önálló tárlata a Szabadkai Kortárs Galériában, és több egységből áll. Az első egység, amely egyben a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán volt a diplomakiállítása, a Tarot kártyákat veszi témául. Bemutatásra kerülnek azon munkái is, amelyek tankönyvek és könyvek grafikai tervezéséhez kötődnek, valamint számos rajz és illusztráció.

A grafikai tervezés és az illusztráció területén végzett munkái sajátos lírai hangot és poétikát szemléltetnek. Leegyszerűsített és letisztult szimbólumokat alkot, melyek tematikája az ember és a természet kapcsolatával foglalkozik.

A kiállítást illusztrált katalógus kíséri majd Gerendy Jenő és Miroslav Jovančić, a tárlat kurátorának szövegével.

………….

Nagy Kornélia Szabadkán született 1995 augusztusában. A Svetozar Marković Gimnázium Természettudományi szaka után elvégezte a Pécsi Tudományegyem Művészeti Karának Grafikusművész mesterképzését. Diplomamunkájaként Tarot kártyacsomagot tervezett, melyet Gerendy Jenő mentorált. Fél évet töltött cserediákként Lengyelországban a wrocławi Eugeniusz GeppertMűvészeti Akadémián. Jelenleg Budapesten dolgozik grafikusként.

*Járványügyi megelőző intézkedések vannak érvényben, így a látogatók száma korlátozott, de a kiállítás megnyitóját élőben követhetik majd a Galéria hivatalos Facebook oldalán. Kérjük a látogatókat, akik részt vesznek a kiállítás megnyitóján, viseljen védőmaszkot és tartsák be az előírt védelmi intézkedéseket.