BALLA ÁKOS ZWARA: DECONSTRUCTED TEXTURES

BALLA ÁKOS ZWARA: DECONSTRUCTED TEXTURES

Otvaranje izložbe

Akoš Bala, dizajner i profesor iz Sente, prvi put će se predstaviti u Savremenoj galeriji Subotica. Baline radove karakterišu konstruktivistički dizajn, geometrizam i bogatstvo tekstura. Pored dizajnerskih radova od kože, na izložbi će biti izložene i prateće skice, instalacije, kao i određene faze kreativnog procesa.

Dominacija teksture, sveprisutnost geometrije i kolažiranje zaštitni su znaci Akoša Bale Zware. Prvenstveno je primenjeni umetnik, ali se ne zaustavlja kod jednog načina izražavanja ili tehnike, već u svojim eksperimentima kombinuje svoje znanje i iskustvo. Ukazuje na sitnice iz svoje okoline, ali i brine o njoj – njegove radove prožima ideja recikliranja sa dodatom vrednošću.

Akoš Bala je diplomirao na Univerzitetu za umetnost i dizajn „Moholi-Nađ” 2007. godine, smer dizajn tekstila. Trenutno predaje crtanje, likovnu tehnologiju i vajarstvo u Gimnaziji za talentovane učenike „Boljai” u Senti. Pored nastave, bavi se dizajniranjem nameštaja, slikanjem i izradom grafičkih dizajna.