BALLA ÁKOS ZWARA: DECONSTRUCTED TEXTURES

BALLA ÁKOS ZWARA: DECONSTRUCTED TEXTURES

Kiállításmegnyitó

Balla Ákos – Zwara, zentai dizájner és tanár, első alkalommal mutatkozik be a Szabadkai Kortárs Galériában. Munkáit a konstruktivista dizájn, a geometrizmus és a textúrák gazdagsága jellemzi. A tárlaton a bőrtervezői munkái mellett, az azt kísérő vázlatok, installációk, tervsorozatok és a kreatív folyamatok lépései is megtekinthetők lesznek.

A textúra dominanciája, a mindenütt jelenlévő geometria és a kollázsolás Balla Ákos Zwara védjegyei. Elsősorban iparművész, ám nem ragad le egy műfajnál és technikánál, tudását és tapasztalatait kísérletezéseiben ötvözi. Rámutat az apróságokra a környezetéből, és ügyel is rá – munkáit az értéknövelő újrahasznosítás eszméje hatja át.

Balla Ákos a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil szakán 2007-ben diplomázott. Jelenleg a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium képzőművészet szakán tanít rajzot, képzőművészeti technológiát, szobrászatot. A tanítás mellett bútorokat, táskákat és bőrkiegészítőket tervez, fest és grafikai terveket készít (arculat, logó, plakát).