Hamarosan új kiállítás: Image Mouvement. Párizs–Szabadka

Hamarosan új kiállítás: Image Mouvement. Párizs–Szabadka

A Szabadkai Kortárs Galériában, pénteken, augusztus 6-án, új kiállítás nyílik meg Image Mouvement. Párizs−Szabadka címmel. A kiállítás tíz művész munkát fogja bemutatni, akik a saját kifejezőeszközükként a mozgóképet és annak különféle formáit választották.

Ez a kiállítás abból a vágyból fakadt, hogy párbeszédet teremtsen nemcsak a különböző művészek és egyéni gyakorlataik, hanem két kultúra és két város között is. Gondolva azokra a kapcsokra és hasonlóságokra, amelyek közelebb hozhatnak minket, és segítenek felfedezni a másságot és a másikat, a kiállítás annak a kívánságnak az eredménye, hogy legyőzzük azokat a kereteket, amelyeken belül az egyének alkotnak. Jelena Grujičić, Maja Rakočević Cvijanov és Lee Vidaković, a szabadkai szerzők kezdeményezésére indult, Nina Ivanović és Nemanja Nikolić belgrádi művészek csatlakoztak a projekthez, és ez a csoport öt francia művésszel állított ki 2019 februárjában a párizsi Rivoli Galériában.

Az Image Mouvement. Párizs−Szabadka kiállítás ugyanazokat a szerb művészeket, valamint hat francia művészt fogja bemutatni: Anne-Charlotte Finel, Marie Sochor, Eleonore Josso, Manuela Macco, Marcus Rice Marcus Reiss és Gaspar Delanoe.

A kiállíás kurátorai Julie Dalouche és Nela Tonković, Jelena Grujičić asszisztálásával.