IMAGE MOUVEMENT. PÁRIZS–SZABADKA

IMAGE MOUVEMENT. PÁRIZS–SZABADKA

Kiállításmegnyitó

Az Image Mouvement. Párizs–Szabadka c. kiállítás a mozgóképek különböző felhasználási módjait mutatja be hat francia és öt szerb művész munkáin keresztül. A kiállítás célja a különböző gyakorlatok egy helyen való találkozása, és hogy segítsenek a közönségnek az általuk felvetett jelenségek jobb megismerésében. A különböző művészeket bevonó, váltakozó projektként tervezett kiállítás 2019 februárjában a párizsi Rivoli Galériában volt látható.

A Szabadkai Kortárs Galériában tizenegy művészt és műveiket mutatják be: Anne-Charlotte Finel, Marie Sochor, Eleonore Josso, Manuela Macco, Marcus Reiss, Gaspar Delanoe, Jelena Grujičić, Lea Vidaković, Maja Rakočević Cvijanov, Nina Ivanović és Nemanja Nikolić.

Az emberi élet témáinak feltárása a kortárs társadalomban – mint amilyen a magány, az identitás, az emlékezet iránti igény, a más és a másság megértésének a képessége – a kiállítás olyan alkotásokból áll, amelyek világos képet nyújtanak az oszthatatlan művészeti világról, amelynek belső folyamatai Franciaországban és Szerbiában egyaránt erőteljesen zajlanak.

A kiállíás kurátorai Julie Dalouche és Nela Tonković, Jelena Grujičić asszisztálásával.