ANDREJA PETRAKOVIĆ | SZOBA

ANDREJA PETRAKOVIĆ | SZOBA

Andreja Petraković „Szoba“ elnevezésű önálló tárlata 2020. február 25-én nyílt meg a szabadkai Kortárs Galéria szalonjában.

Andreja Petraković a Galéria szalonjában (vagy szobáiban) fekete vonalak hálózatát építi fel egy gombolyag letekerésével, és ily módon térbeli rajzot alkot. A kiállítás hordozó eleme egy térbeli installáció, amely lehetőséget nyújt a látogatónak, hogy az alkotás szerves része legyen. A művésznő a rajz materializálódásának problémájával foglalkozik, a művészeti elemek kérdésével, valamint a tér adta lehetőségekkel. A végső eredmény a Galéria helyiségeihez alkalmazkodik, így egy eredeti és megismételhetetlen alkotás jön létre.

A kiállítás kurátora: Kucor Tamara, a KGSZ gyakornok kurátora

…………………………….
Andreja Petraković (1973) az újvidéki Művészeti Akadémia szobrászat tanszékén végzett 1998-ban, Borislav N. Prodanović osztályában. 2005-ben iratkozott posztgraduális tanulmányokra ugyanazon az egyetemen , digitális képalkotó szakra Dragan Rakić osztályába. 1998 óta csoportosan és önállóan kiállított Újvidéken, Zomborban, Tallinnban, Szabadkán, Kraljevóban, Pancsován és Nišben. 2010 óta Szabadkán él és dolgozik.