SZERDA A KORTÁRS GALÉRIÁBAN

SZERDA A KORTÁRS GALÉRIÁBAN

A Szabadkai Kortárs Galéria idén ünnepli alapításának és működésének kezdetének hatvanadik esztendejét. A jeles jubileum megünneplésére a Galéria ambiciózus programokkal készül közönsége és látogatói számára. A program bevezetőjeként egy teljesen új ciklusunk indul márciusban, amely a Szerda a Kortárs Galériában címet viseli.

Március folyamán szerdánként egy-egy esemény kerül megrendezésre a Kortárs Galériában: a hónap első szerdáján, március 2-án, a Petar Mitrić által választott Egy különleges nap című filmet láthatja a közönség; március 9-én az izgalmas Liberi jazzduó koncertezik; március 16-án Nela Tonković, a Galéria kurátora tart előadást a költészet alkalmazásáról a képzőművészetben; március 23-án Marina Marković The Arrangement című kiállításának tárlatvezetésére invitáljuk a közönséget; míg az utolsó szerdán, március 30-án az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet mutatja be kiadványait a TraN(S)zakció műfordítás-sorozatból

A Szerda a Kortárs Galériában elnevezéső programciklus minden eseménye 19 órakor kezdődik és teljesen ingyenes.

A sokszínű márciusi programot a közönség igényeit szem előtt tartva alakítottuk ki, igyekszünk, hogy minőségessé tegyük a nálunk eltöltött időt látogatóink számára. Reméljük, hogy a programaink tartalma felkelti az emberek kíváncsiságát, amely hozzájárul ahhoz, hogy a közönség jobban megismerje Galériánk munkáját.

  • március 2., filmest: Egy különleges nap (r. Ettore Scola, 1977)
  • március 9., dzsessz koncert: Liberi duó és vendégek
  • március 16, előadás: „Az álom volt“: hogyan ismerte meg a költészet a vizuális művészetet (Nela Tonković, a Kortárs Galéria kurátora)
  •  március 23., tárlatvezetés: tárlatvezetés Marina Marković „The Arrangement“ c. kiállításában (Nela Tonković és Miroslav Jovančić, a Kortárs Galéria kurátorai)
  • március 30., könyvbemutató: TraN(S)zakció műfordítás-sorozat könyvei