A RAICHLE-PALOTA SZÜLETÉSNAPJA
KÉPESKÖNYV BEMUTATÓ: HA A PALOTA MESÉLNI TUDNA

A RAICHLE-PALOTA SZÜLETÉSNAPJA KÉPESKÖNYV BEMUTATÓ: HA A PALOTA MESÉLNI TUDNA

A RAICHLE-PALOTA SZÜLETÉSNAPJA KÉPESKÖNYV BEMUTATÓ: HA A PALOTA MESÉLNI TUDNA

Kortárs Galéria Szabadka
2023. december 28-án, csütörtökön 18 órára

Szeretettel meghívjuk Önt 2023. december 28-án, csütörtökön 18 órára, hogy együtt ünnepeljük a Raichle-palota 119. születésnapját.

Az ünnepség keretében bemutatjuk legújabb, szerb nyelvű kiadványunkat, a gyerekeknek (és nemcsak nekik) szóló Ha a palota mesélni tudna című képeskönyvünket. (A magyar nyelvű kiadvány bemutatójára január folyamán kerül sor. Annak időpontjáról is időben értesül a kedves közönségünk.)

Ha a palota mesélni tudna, vajon milyen titkokat árulna el nekünk? Vagy bízzuk ezt inkább Ilmára, Raichle Ferenc, a palota építészének kislányára? Szecessziós szépségünknek sok mondanivalója akad, ezért most arra buzdítunk titeket, gyermekeket és felnőtteket egyaránt, hogy leljétek örömötöket a történetekben, amelyeket Raichle Ilma megérintő hangjának szerzője, Takarics Róbert mesél el nekünk. A Szabadkai Kortárs Galéria kurátorainak csapata történelmi szövegeket készített ehhez az egyedülálló kiadványhoz, Larisa Ivanković illusztrációi pedig megelevenítették a Raichle-palota varázslatos világát.

Az est vendégei: Takarics Róbert, Larisa Ivanković és Neda Džamić, a Községközi Műemlékvédelmi Intézet művészettörténésze.

Az est moderátora: Jasmina Jovančić Vidaković, a kiadvány szerkesztője.

Mindenkit szeretettel várunk!😊