KÉPESKÖNYV BEMUTATÓ: HA A PALOTA MESÉLNI TUDNA

KÉPESKÖNYV BEMUTATÓ: HA A PALOTA MESÉLNI TUDNA

KÉPESKÖNYV BEMUTATÓ: HA A PALOTA MESÉLNI TUDNA

Kortárs Galéria Szabadka
hétfő, 2024. január 22-én, 18 órára

Szeretettel meghívjuk Önt 2024. január 22-én, hétfőn 18 órára, hogy együtt ünnepeljük a magyar kultúra napját, mely keretén belül bemutatjuk legújabb kiadványunkat, a gyerekeknek (és nemcsak nekik) szóló Ha a palota mesélni tudna című, magyar nyelvű képeskönyvünket.  

Ha a palota mesélni tudna, vajon milyen titkokat árulna el nekünk? Vagy bízzuk ezt inkább Ilmára, Raichle Ferenc, a palota építészének kislányára? Szecessziós szépségünknek sok mondanivalója akad, ezért most arra buzdítunk titeket, gyermekeket és felnőtteket egyaránt, hogy leljétek örömötöket a történetekben, amelyeket Raichle Ilma megérintő hangjának szerzője, Takarics Róbert mesél el nekünk. A Szabadkai Kortárs Galéria kurátorainak csapata történelmi szövegeket készített ehhez az egyedülálló kiadványhoz, Larisa Ivanković illusztrációi pedig megelevenítették a Raichle-palota varázslatos világát.  

Az est vendégei: Takarics Róbert, író, Siling Léda, néprajzkutató, a Községközi Műemlékvédelmi Intézet konzervátora, Jasmina Jovančić Vidaković, szerkesztő és Szalma Viktória műszaki szerkesztő.

Az est moderátora: Miroslav Jovančić, a Szabadkai Kortárs Galéria kurátora. A bemutatóra meleg teával és forralt borral várunk mindenkit szeretettel!  

Ez az első a Raichle-palota 120. évfordulója alkalmából szervezett programok közül, amelyeket a jubileumi év végéig havonta egyszer szervezünk meg.

Mindenkit szeretettel várunk!