BESZÉLGETŐEST: ÁLOMUTAZÁS

BESZÉLGETŐEST: ÁLOMUTAZÁS

ANA  ADAMOVIĆ 1400 NAP
BESZÉLGETŐEST: ÁLOMUTAZÁS

Kortárs Galéria Szabadka, Raichle Ferenc park 5.
2024. április 23., kedd, 19 óra

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt Ana Adamović 1400 nap című kiállításának kísérőprogramjára, az Álomutazás című beszélgetőestre.

Ana Adamović a tömegturizmus jelenségét dolgozza fel többéves Tematikus park c. projektjében, amely mint egyfajta boldogságkereséssel, valamint a turizmus és a fotográfia médiuma közötti mélyen gyökerező kapcsolattal foglalkozva a sorozat munkái olyan analóg technikával készülnek, amelynek révén a turista nem mint kiváltságos, nyaralni vágyó egyén jelenik meg, hanem inkább az olcsó repülőjáratoknak köszönhetően a világot beutazó mérhetetlen tömeg tagjaként, aki egymástól nem sokban eltérő helyeken időzik el.

Hova utazunk manapság? Hogyan válasszuk ki úticéljainkat? Mit tartunk fontosnak, hogy megörökítsük fotón? Hogyan utaztunk a múltban? Ez csak néhány kérdés amellyel foglalkozni fogunk a beszélgetőesten, amelyet Ivana Ćirić, a Bosa Milićević Közgazdasági Iskola tanára és Tóth Borisz, idegenvezető fog moderálni, Jasmina Jovančić Vidaković, múzeumpedagógus asszisztálásával.

Csatlakozzon hozzánk, beszélgessünk az utazásainkról!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk ☺