Na početku: razumevanje savremene umetnosti za decu i roditelje

Na početku: razumevanje savremene umetnosti za decu i roditelje

Pozivno pismo za učešće u projektu

Savremena galerija Subotica počinje novi projekat „Na početku: razumevanje savremene umetnosti za decu i roditelje“ koji je zamišljen kao niz radionica vezanih za izložbene programe Savremene galerije Subotica i probleme društvene zajednice u kojoj Galerija deluje.

Radionice uključuju rad roditelja i dece u saradnji sa umetnicima i kustosima i baviće se i umetničkim i društvenim pitanjima od kojih su neka:

Koliko poznajete savremenu umetnost?

Volite li da se kreativno izražavate?

Šta je grafika, kako ona nastaje i šta nam poručuje danas?

Koje su najznačajnije zgrade u našem gradu i zašto su nam važne?

Da li mislite da umetnost može promeniti svet i okolinu u kojoj živimo?

Koliko je važno čuvati uspomene?

Šta je za vas dom?

Cilj ovog projekta je ostvarivanje trajne saradnje sa najmlađom publikom, popularizacija savremene umetničke prakse i galerijske i muzejske delatnosti kod mlađe populacije i izgradnja njihovih kulturnih potreba uz aktivno učešće roditelja.

Kroz radionice bi se istakla društvena angažovanost savremene umetnosti i njeno kritičko polje delovanja u cilju komentarisanja osetljivih pojava u društvenom i ličnom životu svakog pojedinca.

Radionice bi se održavale u periodu od marta do decembra 2022. dinamikom od jedne radionice mesečno (osim u toku letnjih meseci – jul i avgust).

Radionice su namenjene deci uzrasta od 11 i 12 godina i njihovim roditeljima ili starateljima. Broj učesnika je ograničen, a zainteresovani mogu slati svoje prijave do 20. marta 2022. na sledeću e-mail adresu: pedagog.sgsu@gmail.com

Nadamo se da će izabrani učesnici projekta biti posvećeni ovoj seriji radionica tokom kojih ćemo se družiti, stvarati i učiti zajedno.

Očekujemo vaše prijave i radujemo se zajedničkom druženju.

Srdačan pozdrav,

Jasmina Vidaković, muzejska edukatorka i viša kustoskinja SGSU