Kezdetben: a kortárs művészet értelmezése gyerekeknek és szülőknek

Kezdetben: a kortárs művészet értelmezése gyerekeknek és szülőknek

Felhívás projektben való részvételre

A Kortárs Galéria elindítja a Kezdetben: a kortárs művészet értelmezése gyerekeknek és szülőknek elnevezésű projektjét, amely a Galéria kiállításait követi, valamint a közösség kérdéseivel foglalkozik workshopok formájában.

A műhelyfoglalkozások a szülők, gyerekek, művészek és kurátorok közös munkáját foglalják magukba, művészeti és társadalmi kérdésekkel is foglalkoznak, mint például:

Mit tudsz a kortárs művészetről?

Szoktad-e kreatívan kifejezni önmagad?

Mi a grafika, hogyan keletkezik és mit árul el nekünk ma?

Melyek városunk legfontosabb épületei és miért fontosak számunkra?

A művészet megváltoztathatja-e a világot és a környezetet, amelyben élünk?

Mennyire fontos az emlékek megőrzése?

Számodra mi az otthon?

A projekt célja egy tartós együttműködés létrehozása a legfiatalabb közönséggel, a kortárs művészet, valamint a galériai és múzeumi tevékenység népszerűsítése a fiatalabb lakosság körében, kulturális igényeik kialakítása a szülők aktív közreműködésével.

A műhelyfoglalkozások a kortárs művészet társadalmi szerepvállalását és kritikai szemléletét emelnék ki, a cél pedig a társadalmi és személyes jellegű jelenségek végig gondolása.

A műhelyfoglalkozásokat 2022 márciusa és decembere között tartanánk, havi egy foglalkozással (kivéve a nyári hónapokat - július és augusztus).

A workshopokra 11 és 12 éves gyerekekere és szüleikre vagy gondviselőikre számítunk. A résztvevők száma korlátozott, az érdeklődők jelentkezésüket 2022. március 20-ig küldhetik el az alábbi e-mail címre: pedagog.sgsu@gmail.com

Reméljük, hogy a résztvevők elszántak lesznek, és a foglalkozás során együtt barátkozunk, alkotunk és tanulunk!

Várjuk jelentkezéseiket!

Üdvözlettel,

Jasmina Vidaković, múzeumpedagógus és a Kortárs Galéria főkurátora