Séta a Deszkás erdőben

Séta a Deszkás erdőben

A Poželi želju (Kívánj valamit) és a Szabadkai Kortárs Galéria október 1-jén, szombaton 9:45-kor sétát szervez a Deszkás-erdőben (Szerb sor). A sétát Jelena Grujičić: Home Is Where Your Heart Beats című kiállítás edukatív programjainak részeként szervezzük.

Jelena Grujičić vizuális művész munkásságában különös figyelemmel beszél a természetről és az ember hozzá való viszonyáról. Jelena Grujičić több művében a természetet helyezte a középpontba, és mint élő szervezetet, amely áthatja az emberi létet, hozta be a kiállítótérbe.

Jelena Grujičić Home Is Where Your Heart Beats című önálló kiállításán három új alkotás is megtekinthető, amellyel az ember természettel való szerves kapcsolatára mutat rá.

A Szabadkai Kortárs Galéria a művésznő ezen gondolatát követve a Poželi želju (Kívánj valamit) Egyesülettel közösen egy rendhagyó edukatív programot készített ehhez a kiállításhoz, amely a Galérián kívülre, a művészeti kommunikáció bevett modelljein túlra vezeti a közönséget: egy szervezett sétára az erdőben, a város közvetlen közelében. Ez a séta alkalom arra, hogy a megismerjük a minket körülvevő értékes természeti erőforrásokat, de egyben megértsük, honnan érkezik a természet művészetbe való bevezetésének gondolata. A Deszkás erdőben tett séta emellett arra ösztönzhet, hogy kezdjük el jobban értékelni azokat a természeti értékeket, amelynek közelében mindannyian élünk.

A séta 9:45-kor indul, a 2-es autóbuszjárat utolsó megállójánál (Szerb sor), hossza pedig 7-8 kilométer. A séta vezetői Zoran Vukmanov a Poželi želju (Kívánj valamit) Egyesülettől és Jelena Grujičić művésznő lesznek.

*photo: Jelena Grujičić, Saját erdeink érzékeny lakói, 2022.