Tárlatvezetés

Tárlatvezetés

Október 28-án, pénteken 18 órakor tárlatvezetésre kerül sor Jelena Grujičić Home Is Where Your Heart Beats című kiállításában a Szabadkai Kortárs Galériában. Ez az esemény egyben az utolsó lehetőség a tárlat megtekintésére az október 29-i zárás előtt. Jelena Grujičić, művésznő és Nela Tonković, kurátor kalauzolja végig a látogatókat a kiállításon.

Szeptember elején nyílt meg a Home Is Where Your Heart Beats című kiállítás. amely Jelena Grujičić korábbi művészi munkásságának áttekintéseként bemutatta azokat a témákat, amelyekkel a művésznő foglalkozik: az otthon keresése, az anyaság kihívásai és az ember természet iránti igénye. Jelena Grujičić legújabb munkái, a természethez való viszonyunkat vizsgáló installációi képesek voltak arra ösztönözni a közönséget, hogy saját véleményt alkossanak erről a fontos témáról.

Az alkotóval a nemrégen lezajlott Beszélgetés a művésznővel című kísérőrendezvény alkalmával találkozhatott a közönség, amelyen jobban megismerkedhetett Jelena Grujičić művészi és magánszemélyiségével. A tárlatvezetés a kiállított alkotásokkal való megismerkedés egy eltérő, aktív formája, melyben a közönségnek lehetősége nyílik arra, hogy kérdései, megfigyelései révén közvetlenül bekapcsolódjon a vezetés menetének kialakításába.

A tárlatvezetés az utolsó edukatív program ebben a hónapban a Szabadkai Kortárs Galériában.

Jelena Grujičić 1986-ban született Szabadkán, képzőművész, kulturális munkás és anya. A belgrádi Képzőművészeti Kar grafika szakán végzett 2011-ben, Biljana Vuković professzor osztályában. Tagja a KURS Egyesületnek (Belgrád), a Klara & Rosa Egyesületnek és a szabadkai Kortárs Kulturális és Művészeti Központ egyik alapítója. Önállóan állított ki Troyes Riviérán (Kanada), Párizsban (Franciaország), Szabadkán, Podgoricán (Montenegró), Eszéken,(Horvátország), alkotásait beválogatták csoportos kiállításokra Belgrádban, Bostonban (USA) és Párizsban is.

Belgrádban és Párizsban élt, majd 2018-ban visszatért Szabadkára.