BEHIND THE SCENES: MŰVÉSZET A KULISSZÁK MÖGÖTT

BEHIND THE SCENES: MŰVÉSZET A KULISSZÁK MÖGÖTT

MARKO MAROSIUK

A szabadkai Kortárs Galéria folytatja a „Behind the Scenes – Művészet a kulisszák mögött” elnevezésű beszélgetés-sorozatát.

A ciklus olyan hivatások értékes személyiségeit mutatja be, akik a művészeti élet létfontosságú kísérői, de gyakran szinte láthatatlanok maradnak.

A beszélgetőtársunk ezúttal Marko Marosiuk, a fiatal és tehetséges szabadkai születésű divattervező, illusztrátor és jelmeztervező lesz.

Marko az újvidéki Bogdan Šuput Gimnáziumban érettségizett, diplomáját pedig a belgrádi Képzőművészeti Akadémia jelmeztervező szakán szerezte.Az akadémia elvégzése után jelmeztervező asszisztensként kezdett el dolgozni a Szabadkai Népszínházban. Divattervezőként munkáival már a Belgrade Fashion Week, Serbia Fashion Week, Maastricht Fashion Clash, valamint Sarajevo és Budapest Fashion Week keretein belül is bemutatkozott.

Öt független divatkollekció kiállítása után úgy döntött, hogy kizárólag a színházi munkának szenteli magát. Több színházban is dolgozott már jelmeztervezőként, jelenleg a Szabadkai Népszínház fő jelmeztervezője, ahol eddig 22 darab jelmezeiért felelt már.

A beszélgetést február 1-jén 18 órai kezdéssel Jasmina Vidaković vezeti.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!